Balck & Hjelmgrens blir en del av Teqt Group
2021.09.07

Balck & Hjelmgrens ny medgrundare i Teqt Group

Teqt Group AB har förvärvat Balck & Hjelmgrens Plåt och Smide AB från ägarna Klas Balck och Mattias Larsson. Balck & Hjelmgrens är en marknadsledande leverantör inom plåt-, tätskikts- och smidesarbeten i Östergötland. 

 

Balck & Hjelmgrens bedriver sin verksamhet med bas i Norrköping och utför entreprenader och serviceuppdrag huvudsakligen i Östergötland och Södermanland. Med avdelningar för plåtslageri, tätskikt och smide erbjuder företaget sina kunder kompletta lösningar. Kundbasen innehåller såväl lokala bygg- och fastighetsbolag och lokalt aktiva riksbyggare som offentliga kunder.

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör med fokus på kvalitet inom plåt- och tätskiktsentreprenad.

 

Stefan Lind, VD på Teqt kommenterar:

«Balck & Hjelmgrens har länge försett sina kunder med högkvalitativa kompletta lösningar och har både hög kundnöjdhet och god lönsamhet. Vi är glada att kunna välkomna deras skickliga medarbetare in i Teqt Group och ser framåt med tillförsikt!»

 

Balck & Hjelmgrens bedriver en stabil verksamhet med god lönsamhet. De tidigare ägarna i B&H har genomfört en återinvestering i Teqt Group och kommer även fortsättningsvis att vara aktiva i verksamheten. Klas Balck kommer även att ta en plats i styrelsen för Teqt Group AB.

 

«Vi är stolta och glada över att få vara en del av Teqt Group. Det är otroligt roligt att gemensamt få utveckla branschen genom att samla de allra bästa företagen inom plåt och tätskikt i samma grupp.

I grund och botten handlar det om att bygga ett starkt lag med duktiga medarbetare och medlemsbolag som i sin tur skapar förtroende och långsiktiga relationer med våra kunder.

 

Vår filosofi är helt i linje med Teqt Groups då vi gemensamt strävar efter att vara flexibla samt fokusera på att leverera högsta kvalitet och kundnöjdhet.» säger Klas Balck, VD på Balck & Hjelmgrens.

 

Förvärvet av Balck & Hjelmgrens genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.