Takringen i Norr ingår partnerskap med Teqt Group
2021.11.26

Takringen blir en del av Teqt Group

Teqt Group AB har förvärvat Takringen i Norr AB, en ledande aktör i Sundsvall inom plåtslageri och tätskiktsentreprenader. De tidigare ägarna Peter Nilsson och Jens Olsson kommer fortsatt vara aktiva i verksamheten.

 

Takringen i Norr grundades 1982 och är baserade i Sundsvall med drygt 30 medarbetare. Företaget utför projekt inom renovering, nyproduktion och service i Västernorrland och närliggande områden.

 

Peter Nilsson och Jens Olsson ser är positiva till att bli en del av Teqt Group:

«Vi är väldigt glada och nöjda med att få bli en del av Teqt Group. Då vi har konstaterat att det saknas en ledande aktör som Teqt Group på marknaden så kände vi direkt att detta är något som är väldigt intressant att bli en del av. Det känns såklart extra kul att få vara med på resan från början. Vi ser fram emot ett bra samarbete med goda utvecklingsmöjligheter.»

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad.

 

Takringen utför i huvudsak entreprenader med tätskikt och isoleringar på tak, plåtarbeten och takskottning. En stor del av verksamheten är renovering och service, där Takringen har såväl privata kunder som fastighets- och byggföretag och offentliga kunder. Företaget har under många år byggt upp ett gediget rykte genom fokus på kvalitet och en hög servicenivå av engagerade medarbetare.

 

«Med goda kundrelationer och ett komplett erbjudande inom tätskikt, plåt och takservice har Takringen i Norr en ledande position i Sundsvall/Timrå-området. Med Jens och Peter samt deras duktiga medarbetare blir Takringen nu en stark plattform för Teqt Groups vidare expansion i en intressant region. För hela Teqt Groups räkning välkomnar vi Takringen och ser med stor tillförsikt fram mot en fortsatt fin utveckling av verksamheten», kommenterar Stefan Lind, VD på Teqt Group.

 

Takringen i Norr har en stabil ekonomi och god lönsamhet. Förvärvet av Takringen genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.