Åkerlinds Plåt ingår partnerskap med Teqt Group
2021.12.09

Åkerlinds Plåt blir en del av Teqt Group

Teqt Group AB har förvärvat Åkerlinds Plåt AB, ett företag som har en ledande marknadsposition i norra Uppland och Gästrikland inom plåt- och tätskiktsentreprenader. Den tidigare ägaren Johan Åkerlind kommer fortsatt att vara aktiv i verksamheten.

 

Åkerlinds Plåt grundades 2003 och är baserad i Skutskär med en etablering även i Sandviken. Företaget arbetar med byggnadsplåt och takomläggning med tätskikt, främst i norra Uppland, Gävle och Sandviken.

 

Stefan Lind, VD för Teqt Group, kommenterar:

«Åkerlinds Plåt har en spännande inriktning mot både industri- och kulturbyggnader. Med sin gedigna kunskap mot denna breda och krävande målgrupp kommer Johan med sitt team att kunna tillföra värdefull kunskap till Teqt Groups fortsatta utveckling.»

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad. Åkerlinds Plåt fokuserar i huvudsak på renoveringsprojekt inom bostäder, samhällsfastigheter och industri, och erbjuder allt från totalentreprenad till service och underhåll. Åkerlinds har en egen väl utbyggd verkstad med moderna maskiner för alla vanligt förekommande plåtarbeten vid byggnation, tätskiktsarbeten, renoveringar och ventilation.

 

«Vi på Åkerlinds Plåt är glada över att få ingå i Teqt Group och påbörja samarbetet med övriga medlemmar. Det känns väldigt kul att få vara med och bygga den ledande aktören inom plåt och tätskikt i Sverige», säger Johan Åkerlind, VD på Åkerlinds.

 

Åkerlinds Plåt har under lång tid haft en god lönsamhet och de tidigare ägarna genomförde i samband med köpet en återinvestering i Teqt Group. Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.