Upsala Plåtslageri ingår partnerskap med Teqt Group
2022.01.18

Upsala Plåtslageri blir en del av Teqt Group

Teqt Group har förvärvat Upsala Plåtslageri i Uppsala, en stark aktör inom takarbeten i Uppland. VD Benny Olsson och vice VD Mats Kallin kommer fortsatt vara aktiva i verksamheten.

 

Upsala Plåtslageri grundades 1966 och har idag cirka 45 medarbetare. Företaget har sitt säte i Uppsala och utför tak-, fasad- och takservicearbeten, samt installerar solpaneler, från norra Stockholm till Västerås och Gävle.

 

«Det känns tryggt att bli del i en stark grupp, där vi får partners att samarbeta med och kunna dela frågor och svar med varandra. Vi kan också hjälpas åt att få fram material, vilket ibland kan vara kärvt», säger Benny Olsson, VD för Upsala Plåtslageri.

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad. Upsala Plåtslageri har en stark marknadsposition i Uppland och utför en bredd av arbeten inom tak och plåtslageri med en modern maskinpark och lång erfarenhet. Företaget arbetar med alla typer av tak, utför plåtarbeten på fasader, installerar solpaneler, utför snöröjning på yttertak och har ett antal ramavtal för servicearbeten.

 

Stefan Lind, VD på Teqt Group, kommenterar:

«Med Upsala Plåtslageri får vi in en stark aktör i Uppsala län med hög yrkesskicklighet. Upsala Plåtslageri har bevisat sin starka position bland annat genom att få förtroendet att lägga om hela Uppsalas universitetshus 5 000 kvm stora tak samt renovera Domkyrkans torn. Vi är glada att välkomna Benny och Mats och deras erfarna medarbetare till Teqt Group.»

 

Under de senaste åren har Upsala Plåtslageris ekonomi och lönsamhet stadigt ökat, och företaget omsatte förra året 66 miljoner kronor.

 

Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.