Solid Tak & Bygg i Västerås och Värmland ingår partnerskap med Teqt Group
2022.07.14

Solid Tak blir en del av Teqt Group

Teqt Group har förvärvat Solid Tak i Västerås AB och systerbolaget Solid Tak & Bygg i Värmland AB. VD Sammy Costa Johansson och vice VD Jacob Sundberg kommer fortsätta att vara aktiva i verksamheten.

Solid Tak & Bygg i Västerås AB grundades 2010, och Solid Tak & Bygg i Värmland AB 2021. Tillsammans har de ett tjugotal medarbetare, och utför takentreprenader i Västeråsområdet och Värmland med möjlighet att ta uppdrag över hela landet.

«Det känns bra att bli en del av Teqt Group och kunna ta del av samverkan och få inblick i takbranschen över hela Sverige. Vi kan samarbeta kring bland annat upphandlingar och tillsammans åta oss större arbeten. Det känns jättekul, det är som en nytändning», säger Sammy Costa Johansson, VD för Solid Tak & Bygg i Västerås.

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad. Solid Tak & Bygg i Västerås har länge varit marknadsledande inom tätskiktsentreprenader i Västeråsområdet. 2021 etablerades Värmlandsfilialen, som utgår från Filipstad men arbetar över hela Sverige. Företagen utför kompletta entreprenader, nyproduktion och omtäckningar av tak av alla storlekar, från garage till stora industribyggnader.

Stefan Lind, VD på TEQT, kommenterar:

« Sammy och hans kollegor är entreprenörer med högt affärsmannaskap och driv. De har utvecklat Solid Tak & Bygg till en snabbväxande aktör inom tätskiktsarbeten för tak och etablerat en stark marknadsposition i sitt område, där de har hög kundnöjdhet. Vi är övertygade om att de kommer att bidra till Teqt Groups utveckling och hälsar dem välkomna.»

Solid Tak & Bygg i Västerås har en stabil ekonomi och Solid Tak & Bygg i Värmland är inne i en expansiv fas. Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.